Καινοτομίες

Καινοτομίες 2017-10-14T15:30:56+03:00

Μονωμένος Υφασμάτινος Αεραγωγός
Διπλό μονωμένο τοίχωμα για μεταφορά αέρα

Ο αεραγωγός με μόνωση PRIHODA αποτελείται από δύο στρώματα υφάσματος και εσωτερικά περιέχει μόνωση από ίνες πολυεστέρα.

Έχει συντελεστή θερμότητας 1,8w/m2/k και είναι ιδανική περίπτωση για μεταφορά κρύου αέρα κάτω από το σημείο δρόσου του χώρου ή θερμού αέρα χωρίς αυτός να ψύχεται από τον περιβάλλοντα χώρο μέχρι να φθάσει στον προορισμό τους. Κάθε κομμάτι μεταξύ των φερμουάρ είναι 2m και παρέχεται σε διατομές 250mm και μεγαλύτερες.

Ανακυκλωμένο υλικό

Υφασμάτινοι αεραγωγοί που παράγoνται από πλαστικά μπουκάλια.
Τα ανακυκλωμένα PRIHODA παράγονται από πολυεστέρα που προέρχεται από ανακύκλωση χρησιμοποιημένων πλαστικών μπουκαλιών νερού. Δεν έχουν καμία διαφορά από τον μη ανακυκλωμένο τύπο. Για κάθε ένα m2 υφάσματος το οικοσύστημα απαλλάσσεται από 13 πλαστικά μπουκάλια. Μπορούμε να σας πληροφορήσoυμε πόσα μπουκάλια απομακρύνετε από το περιβάλλον με την επιλογή της παραγγελία σας μόνο με ανακυκλωμένα PRIHODA.

Γραφικά ροής αέρα
Γραφικά κατανομής ταχύτητας σε κάθε ζήτηση

Έχουμε αναπτύξει το δικό μας λογισμικό επιλογής υλικού, που το χρησιμοποιούμε και σε επίπεδο προσφοράς, το οποίο προσφέρει και οπτικοποίηση της ροής αέρα μέσω CFDs του επιλεγμένου αεραγωγού. Αυτό είναι σημαντικό διότι οι πελάτες μας κατανοούν το τι γίνεται και νιώθουν σίγουροι για το αποτέλεσμα. Επίσης, μέσω της οπτικοποίησης μπορεί να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές ώστε ο πελάτης να επιτύχει την καταλληλότερη διανομή αέρα.

Ρυθμιζόμενο Μήκος
Τμήματα Υφασμάτινου Αεραγωγού με Ρυθμιζόμενο Μήκος

Σε ορισμένα έργα δεν είναι δυνατό να μετρηθεί ή να προβλεφθεί το τελικό μήκος ενός αεραγωγού. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να προσφέρουμε ένα τμήμα με ρυθμιζόμενο μήκος έτσι ώστε ο αεραγωγός να παραχθεί και να εγκατασταθεί ρυθμίζοντας το τελικό του μήκος στο έργο (αυτό μπορεί να γίνει και με καμπύλες)

Το μεταβαλλόμενο μήκος μπορεί να είναι από 500mm και 1500mm (εύρος ρύθμισης 1000mm) ενώ το ρυθμιζόμενο τμήμα θα έχει μεγαλύτερη διάμετρο ώστε να μην προκαλεί τεράστια πτώση πίεσης.

Μικρο-διατρήσεις
Χαμηλή ταχύτητα – Ακρίβεια – Σωστή Διάχυση αέρα

Οι μικρο-διατρήσεις είναι μια εκπληκτική καινοτομία και μας επιτρέπουν μεγάλη ευελιξία σε σχέση με τους συμβατικούς διαπερατούς υφασμάτινους αεραγωγούς.
Οι μικρο-διατρήσεις είναι μικρές τρύπες 0,2 mm που γίνονται με laser οι οποίες υπολογίζονται με ακρίβεια ώστε να ικανοποιήσουν τον όγκο και την πίεση του αέρα. Δεν ευνοούν το βούλωμα του υφάσματος από σκόνη και έτσι την αύξηση της πτώση πίεσης που συμβαίνει με το χρόνο σε κλασσικούς διαπερατούς αεραγωγούς. Η θέση και το εύρος των μικροδιατρήσεων είναι ελεύθερο προς επιλογή.

Αντιστατικότητα
Ανθρακονήματα στην ύφανση για αντιστατική λειτουργία

Τα αντιστατικά μας υφάσματα έχουν όλες τις επιλογές με τα κοινά μας υφάσματα κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία άλλη εταιρία υφασμάτινων αεραγωγών. Παρέχονται σε εννέα χρώματα, επιβραδύνουν την διάδοση της φλόγας και είναι κατάλληλα για καθαρούς χώρους (ISO 4). Περιέχουν ανθρακονήματα τα οποία ενώνονται με τα κολάρα του αγωγού και στη συνέχεια με το σύστημα στήριξης σε ένα ενιαίο κύκλωμα που μπορεί να συνδεθεί εύκολα σε γείωση.

Ανάλυση Θορύβου
Δεδομένα θορύβου σε κάθε ζήτηση – τεχνογνωσία

Το λογισμικό μας υπολογίζει τα συνολικά δεδομένα θορύβου για κάθε σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των εισόδων αέρα και των στροφών και ενσωματώνει αυτόματα τα δεδομένα σε κάθε τύπο διάχυσης αέρα και για κάθε ταχύτητα και πίεση.

Αυτά τα δεδομένα δημιουργούνται σε κάθε επιλογή αεραγωγού και έχουν διακριβωθεί εργαστηριακά στις εγκαταστάσεις R&D της PRIHODA

Αεραγωγός με εσωτερική μεμβράνη
Εξαιρετική ψύξη και θέρμανση στον ίδιο αεραγωγό

Ένα έξυπνο σύστημα που επιτρέπει δύο συστήματα σε έναν αεραγωγό. Μία μη διαπερατή μεμβράνη διαχωρίζει το άνω και το κάτω ημισφαίριο του αγωγού.
Στο άνω ημισφαίριο ο αέρας διαχέεται μέσω μικρο-διατρήσεων με χαμηλή ταχύτητα και πέφτει προς τα κάτω ομαλά με το βάρος τους. Στο κάτω μέρος του αγωγού υπάρχουν ακροφύσια ή μεγάλες οπές ώστε ο θερμός αέρας να φύγει ως δέσμη με ικανή ταχύτητα για να φθάσει στο δάπεδο. Η μεμβράνη ενώνεται σε διάφραγμα που την μετακινεί προς τα πάνω ή κάτω ανάλογα με τη λειτουργία της ψύξης ή της θέρμανσης.
Είναι ιδανικό για περιπτώσεις με αρκετά μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας ψύξης ή θέρμανσης.

Υφασμάτινα διάτρητα στόμια
νηματικής ροής για ψευδοροφή

Τα υφασμάτινα διάτρητα στόμια έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνουν σχεδόν νηματική ροή, με τον ίδιο τρόπο όπως τα μεταλλικά διάτρητα στόμια. Εγκαθίστανται σε κάναβο ψευδοροφής 60x60cm
Έχουν πολύ μικρό βάρος, διαθέτουν υφασμάτινο λαιμό – παντελόνι για σύνδεση με το δίκτυο αέρα και εσωτερική μεμβράνη εξισορρόπησης αέρα.

Υφασμάτινα Ακροφύσια
Μικρά ακροφύσια επιβράδυνσης φλόγας

Τα μικρά υφασμάτινα ακροφύσια είναι σχεδιασμένα να στέλνουν τον αέρα σε μια συγκεντρωμένη δέσμη σε ορισμένη κατεύθυνση ροής και σε μεγάλη απόσταση, σε σχέση με τις οπές laser. Τα υφασμάτινα ακροφύσια PRIHODA διατίθενται σε διαμέτρους 20mm, 30mm & 40mm

Τα υφασμάτινα ακροφύσια αέρα κατασκευάζονται από το ίδιο υλικό με τον αεραγωγό και το ίδιο χρώμα. Συνεπώς επιβραδύνουν την διάδοση της φλόγας σε αντίθεση με τα πλαστικά διαφράγματα ανταγωνιστικών εταιριών τα οποία είναι συγκολλημένα στον αεραγωγό, όχι ραμμένα και έτσι με τον καιρό ξεκολλούν. Επίσης, έχουν ελαφρύ βάρος και πλένονται εύκολα.

Αγωγός Αναρρόφησης Αέρα σε υποπίεση

Η PRIHODA είναι η μοναδική εταιρία που προσφέρει αεραγωγούς αναρροφήσεως αέρα. Το πρόβλημα με τους υφασμάτινους αεραγωγούς σε υποπίεση είναι ότι λόγω του ότι πρόκειται για ύφασμα φυσιολογικά θα καταρρεύσει. Αυτό αποφεύγεται με την διαμόρφωση ενός ισχυρού περιμετρικού σκελετού, ο οποίος τεντώνει το πανί και το κάνει να φαίνεται όμορφο καθώς και πλήρως λειτουργικό.

Ρυθμιζόμενες καμπύλες

Όπως και με το εξάρτημα ρυθμιζόμενου μήκους προσφέρουμε και ρυθμιζόμενες καμπύλες όταν η ακριβής γωνία δεν είναι εύκολα προσδιορίσιμη.