Ανακυκλωμένα Υλικά

Ανακυκλωμένα Υλικά 2017-10-14T15:22:58+03:00

Με υπευθυνότητα κάνουμε τη Διαφορά!

Οι ανακυκλωμένοι υφασμάτινοι αεραγωγοί μοιάζουν και κατασκευάζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με την κανονική μας σειρά υφασμάτινων αεραγωγών (και δεν κοστίζουν πολύ περισσότερο). Η μόνη διαφορά είναι ότι ο πολυεστέρας από τον οποίο κατασκευάζονται προέρχεται από την τήξη ανακυκλωμένων πλαστικών μπουκαλιών νερού.

Οι φιάλες νερού συλλέγονται από τα συνήθη σημεία ανακύκλωσης και τα μπουκάλια κόβονται σε πλαστικά τσιπς και έπειτα λιώνουν πριν φιλτραριστούν για να εξαχθούν ακαθαρσίες από το περιεχόμενο, την εκτύπωση ή άλλες μολυσματικές ουσίες. Το καθαρό υλικό από πολυεστέρα περιστρέφεται στη συνέχεια για να δημιουργήσει ίνες που θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε για την κατασκευή υφασμάτινων αεραγωγών ακριβώς όπως γίνεται με τον καινούριο πολυεστέρα.

Αυτή η διαδικασία καθιστά τον υφασμάτινο αεραγωγό 100% ανακυκλώσιμο προϊόν χρησιμοποιώντας υλικά που έχουν προηγουμένως απορριφθεί και θα μπορούσαν να βρίσκονται στους ωκεανούς του κόσμου.

Βιωσιμότητα του Οικοσυστήματος

Με την επαναχρησιμοποίηση του ήδη κατασκευασμένου προϊόντος δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε νέους πολύτιμους υδρογονάνθρακες για να κατασκευάσουμε το πολυεστερικό υλικό. Μειώνουμε επίσης την κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται για την κατασκευή των ινών κατά 66% , τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 34% και την κατανάλωση νερού κατά 50% . Εξοικονομούμε 13 x 500ml πλαστικά μπουκάλια για κάθε m2 υλικού που χρησιμοποιούμε. Αυτό σημαίνει ότι ένας σωλήνας υφάσματος μήκους 10 μέτρων και διατομής 630mm θα εξοικονομούσε πάνω από 257 πλαστικές φιάλες νερού.
Μόλις ολοκληρωθεί η ωφέλιμη ζωή του υφασμάτινου αεραγωγού, δεν υπάρχει λόγος να μην μπορεί να κοπεί ξανά και να ανακυκλωθεί εκ νέου. Δεν χρειάζεται ποτέ να χαθεί δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο έναν κύκλο ανεφοδιασμού, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης.

Ο ανακυκλωμένος υφασμάτινος αεραγωγός έχει την ίδια ποιότητα με τον μη ανακυκλωμένο, όπως:

  • Επιβράδυνση φλόγας
  • Δεν μαδάει, συμβατό για Cleanrooms
  • Δεν συρρικνώνεται
  • Μη – υγροσκοπικός
  • Διατίθεται σε μια σειρά 9 χρωμάτων για διαπερατό υλικό και 4 χρώματα για μη διαπερατό υλικό
  • Διαθέτει 10 χρόνια εγγύηση

Πιστοποίηση

Τα ανακυκλωμένα νήματα με τα οποία υφαίνεται το υλικό μας παράγονται από την Repreve a Unifi Company. Η Repreve δηλώνει πλήρως όλη την διαδικασία παραγωγής αλλά και διαχείρισης της πρώτης ύλης. Επιπλέον, έχει πιστοποιηθεί από το U-Trust System με την τεχνολογία ανάγνωσης ινών μέσω εκτυπώσεων για να τους επιτραπεί να ονομαστεί Repreve recycled content προτού κυκλοφορήσει στην αγορά.

Προχωρήσαμε επίσης και στο επόμενο βήμα, να αποκτήσουμε ένα EPD Τύπου ΙΙΙ που βασίζεται σε Ανάλυση του Κύκλου Ζωής που έχει διαπιστευθεί από ανεξάρτητο φορέα και μας επιτρέπει να παρέχουμε ένα ανεξάρτητο EPD χρησιμοποιώντας πιστοποιημένο ανακυκλωμένο προϊόν για να συμβάλουμε σε έργα BREAM ή LEED.