Η υγιεινή πάνω από όλα!

Covid-19 testing and vaccination village, Antwerp, Belgium

Οι υφασμάτινοι αεραγωγοί Příhoda ικανοποιούν τις υψηλές απαιτήσεις υγιεινής, επομένως αποτελούν την ιδανική επιλογή για διανομή αέρα!

  • Πλένονται και απολυμαίνονται εύκολα.
  • Έχουν αντιβακτηριδιακό φινίρισμα που εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών στην επιφάνειά τους.
    Λόγω της χρήσης endless fibres , οι υφασμάτινοι αεραγωγοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε Cleanrooms (Grade 4). Εργαστηριακές δοκιμές έχουν αποδείξει πρακτικά μηδενική απελευθέρωση σωματιδίων από τους υφασματινους αεραγωγούς κατα την διάρκεια της λειτουργίας τους.
  • Κατασκευάζονται από υλικά αριστης ποιότητα που πληρούν τις υψηλές απαιτήσεις υγιεινής σύμφωνα με το πρότυπο OEKO-TEX Standard 100.

Οι υφασμάτινοι αεραγωγοί μας είναι ιδανικοί για χρήση σε διάφορα κτίρια στον δημόσιο, βιομηχανικό και εμπορικό τομέα. Μεταξύ άλλων εγκαταστάσεων, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε covid-19 νοσοκομεία, εργαστήρια ή εξεταστικά κέντρα. Σεβόμενοι τις ιδιαίτερες συνθήκες και απαιτήσεις αυτής της περιόδου η Prihoda έχει δημιουργήσει ένα επιταχυνόμενο πρόγραμμα παραγωγής που της επιτρέπει να  επεξεργάζεται, να παράγει και να παραδίδει τις παραγγελίες που αφορούν σε τέτοιου είδους έργα μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Αυξάνει η χρήση υφασματινων αεραγωγών τον κίνδυνο μόλυνσης;

Prihoda Fabric Duct at Covid-19 testing and vaccination village, Antwerp, Belgium

Δεν υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι οι υφασμάτινοι αεραγωγοί συμπεριφέρονται διαφορετικά από τους αγωγούς που ειναι κατασκευασμένοι από οποιοδήποτε άλλο υλικό. Ο χρόνος στον οποίο μπορεί να επιβιώσει ένας ιός στο ύφασμα είναι λιγότερος από ότι στο μέταλλο. Τα συστήματα εξαερισμού που διανέμουν καθαρό αέρα μειώνουν τον κίνδυνο μόλυνσης, επειδή μειώνουν αποτελεσματικά τη συγκέντρωση ρύπων (ιών) στον αέρα ενός χώρου.

Τα συστήματα που λειτουργούν με κυκλοφορούντα αέρα αντίθετα μπορούν να επιταχύνουν την εξάπλωση ενός ιού στο χώρου. Ωστόσο, εάν η μονάδα εξαερισμού είναι εξοπλισμένη με φίλτρο HEPA, η ομοιόμορφη κυκλοφορία του αέρα είναι ασφαλής.

Πόσο καιρό επιβιώνει ένας ιός στο ύφασμα;

Σε αντίθεση με τα βακτήρια, οι ιοί μπορούν να ζήσουν μόνο έξω από το σώμα του ξενιστή (το ανθρώπινο σώμα) για πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με έρευνες, ο νέος κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει για ένα μέγιστο 72 ωρών σε πλαστικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επιβιώσει το πολύ 3 ημέρες στο πολυεστερικό μας ύφασμα. Κατά το πλύσιμο των υφασμάτινων διαχυτών αέρα, είναι δυνατή η χρήση ορισμένων κατάλληλων χημικών ουσιών (π.χ. EXTRA της Ecolab) που σκοτώνουν με ασφάλεια όλους τους ιούς στο ύφασμα. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια γεννήτρια όζοντος που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη αποσυναρμολόγησης των υφασμάτινων αεραγωγών.

Το αντιμικροβιακό ύφασμα σκοτώνει τους ιούς στον αέρα;

Σίγουρα όχι, αν και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό κατά των βακτηρίων ή της μούχλας τα σκοτώνει μόνο σε άμεση επαφή μαζί τους. Τα εμποδίζει να επιβιώσουν στην επιφάνεια των αγωγών. Δεν είναι δυνατόν να μετρηθεί με ακρίβεια πόσος μεταφερόμενος αέρας έρχεται πράγματι στην απαραίτητη επαφή με το τοίχωμα του υφασμάτινου αερααγωγού ώστε να συμπεράνουμε πως το αντιμικροβιακό υφασμα σκοτώνει τα μικρόβια στον αέρα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αντιμικροβιακού και αντιβακτηριακού φινιρίσματος;

Τα μικρόβια (μικρόβιο = μικροοργανισμός) περιλαμβάνουν βακτήρια, μούχλα, και ιούς. Αυτό σημαίνει ότι το αντιβακτηριακό φινίρισμα μιας επιφάνειας (ύφασμα) μπορεί, από μια ορισμένη άποψη, να ονομαστεί αντιμικροβιακό, επειδή τα βακτήρια αποτελούν μικροοργανισμό. Ωστόσο, είναι πιο ακριβές να δηλωθεί η πραγματικά πιστοποιημένη αποτελεσματικότητα των υφασμάτινων αεραγωγών από διαπιστευμένο κέντρο δοκιμών σύμφωνα με τα έγκυρα πρότυπα.


 

Useful Links

Covid-19 testing and vaccination village, Antwerp, Belgium

High Care Cleanrooms, Tilburg, Netherlands

Magazine Cooling India – Top HVAC&R Products of 2019

 

 

2022-04-12T10:30:38+03:00