Γιατί Ύφασμα

Γιατί Ύφασμα 2018-07-25T09:55:55+03:00

Γιατί Ύφασμα;

Η χρήση υφάσματος στην εγκατάσταση αεραγωγών στο χώρο προσφέρει ευελιξία και ποικιλία επιλογών.
Οι Υφασμάτινοι Αεραγωγοί έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Είναι οι Υφασμάτινοι Αεραγωγοί κατάλληλοι για την εφαρμογή σας;

Οι Υφασμάτινοι Αεραγωγοί Prihoda διατίθενται σε διάφορους τύπους ώστε να είναι κατάλληλοι για κάθε εφαρμογή κλιματισμού και εξαερισμού του χώρου. Κατασκευάζονται από πολυεστερικό ύφασμα, και διατίθενται σε διάφορα σχήματα και χρώματα της επιλογής σας. Εγκαθίστανται από την οροφή με συρματόσχοινο ή σε ράγα και αποτελούν πλέον την πιο σύγχρονη λύση δικτύων αέρα.
Ανάμεσα σε άλλα, μπορείτε να επιλέξετε το νήμα επιβράδυνσης της φλόγας, που είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τα υψηλότερα Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα Πρότυπα. Απολύτως κατάλληλα και για καθαρούς χώρους έως και ISO 4, τα Υφασμάτινα Κανάλια Prihoda παρέχουν τις παρακάτω επιλογές νημάτων:

Μπορούν οι Υφασμάτινοι Αεραγωγοί να παρέχουν την διάχυση αέρα που επιθυμείτε;

Οι Υφασμάτινοι Αεραγωγοί:

Για την σωστή διάχυση του αέρα υπάρχουν διάφορες επιλογές. Για διάχυση μεγάλης ποσότητας αέρα με μικρή ταχύτητα, όπως απαιτείται πχ στον κλιματισμό, κατάλληλος τρόπος διάχυσης είναι μέσω μικρο-διατρήσεως στο ύφασμα (πολλές μικροσκοπικές οπές 0.2mm κομμένες με laser).

Αντιθέτως, όταν πρέπει να μεταφερθεί μια δέσμη από μεγάλο ύψος, όπως απαιτείται στην θέρμανση, τότε η λύση είναι τα υφασμάτινα ακροφύσια μεγάλης διατομής. Σε κάθε περίπτωση θα επιτευχθεί απόλυτα η επιθυμητή διάχυση του αέρα.

Ο αέρας που μπαίνει σε έναν αεραγωγό μπορεί να βγει από αυτόν με τους παρακάτω τρόπους:
A – μέσω της ύφανσης, μία μικρή ποσότητα αέρα διαφεύγει και με αυτόν τον τρόπο συντελεί στην μη δημιουργία συμπυκνωμάτων εξωτερικά του αεραγωγού όταν διακινεί κρύο αέρα
B – Μέσω μικροδιατρήσεων 200 – 400 µm διαμορφωμένων με laser
C – Μέσω οπών της τάξεως των 4mm, κι αυτές διαμορφώνονται με ακρίβεια μέσω laser
D – μέσω μικρών υφασμάτινων ακροφυσίων
E – μέσω μεγάλων υφασμάτινων ακροφυσίων
F – μέσω σύνδεσης σε κάθετο κλάδο, ο αέρας οδηγείτε σε ένα άλλο σύστημα ή περιοχή
G – μέσω ενός ανοιχτού άκρου όπου ο αέρας θα οδηγηθεί σε ένα όλο σύστημα ή περιοχή

Τα πλεονεκτήματα των υφασμάτινων αεραγωγών:

Τα πλεονεκτήματα των υφασμάτινων έναντι των μεταλλικών αεραγωγών είναι αμέτρητα:

  • Το Κόστος. Τα δίκτυα υφασμάτινων αεραγωγών κοστίζουν πολύ λιγότερο συγκριτικά με ένα σύστημα αεραγωγών από λαμαρίνα

  • Συντήρηση
    Η συντήρηση είναι αναμφισβήτητα πολύ πιο εύκολη στους υφασμάτινους αεραγωγούς. Αποσυναρμολογούνται εύκολα, πλένονται τέλεια στο πλυντήριο και έπειτα επανατοποθετούνται.
  • Διανομή Αέρα
    Η διανομή του αέρα σε έναν χώρο βελτιώνεται κατά πολύ μέσω των υφασμάτινων αεραγωγών καθώς δημιουργούν μια πλατφόρμα προσαγωγής αέρα σε μια πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια, σε σχέση με τα παραδοσιακά στόμια
  • Αισθητικό αποτέλεσμα
    Τα χρώματα, τα σχήματα, τα ιδιαίτερα υλικά και η ανάπτυξη των υφασμάτινων αεραγωγών στον χώρο προσφέρουν ένα πανέμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.